Wednesday, November 16, 2011

orang asing

aku pengen jadi orang asing
yang perlahan-lahan menyentuh bibirmu mematikan esak bicaramu
lalu terjun ke dalam matamu yang mengolam
biar kita sama-sama basah dalam kepiluan
malam ini
dan yang tak ku mahu tahu
dari malam-malam
sebelummu

sudilah
datangi bahuku tanpa kau bicara lagi tentang lelaki jauh

18 comments:

  1. if there is any food, ianya puisi kau yang aku nak makan. dem delicious weh yang ni.

    ReplyDelete
  2. terpempan... setuju ngan cik di atas.. sedap

    ReplyDelete
  3. kalau ada orang asing itu di dalam nyata ini, tolong kenalkan aku dengan dia SEGERA, Syukri Borhan!

    ReplyDelete
  4. Para: thanks beb. segan aku kau ckp cmtu weh.

    Cik Ecah: =)

    Larasephia: aku mau jadi orang asing itu.theehee

    Nirrosette: senyum ya.


    terima kasih!

    ReplyDelete
  5. Kadang-kadang, yang asing lebih selesa berbanding yang saing. Syuki sedap puisi kau. Ish!

    ReplyDelete
  6. Fiq: jgn selalu, nnt bosan :)

    Nisha: biasa je.terima kasih ye.hehe

    ReplyDelete
  7. Your writing style remind me of someone who writes the same.

    Anyhoe, cheers and good luck for your book :)

    ReplyDelete
  8. adakalanya yang asing lebih gentleman. aww

    ReplyDelete
  9. oh bdw. all d best fr ur book.

    ReplyDelete
  10. pok amai-amai: maaf sibuk lewat kebelakangan ini.

    toska: we are all the same, 'dreamer'

    macy: terima kasih =)

    ReplyDelete